sâmbătă, 5 noiembrie 2011

The king is back...

sâmbătă, 5 noiembrie 2011
Sau : "Ce trist e sa revii in locul natal sa-l vezi murind... incet..."

Oare cat se mai poate ? Pana cand o sa acceptam cu totii, romanii, batjocura statului (degeaba). Cand o sa ne dam oare seama ca nu pentru asta au murit bunicii nostri, nu ca sa fim furati de catre niste idioti cu pile, mintiti frumos cum ca s-ar face ceva in tara asta. Cat timp trebuie oare sa sufere saracimea populatiei pana cand o sa zicem : "Bai omule, mai las-o si tu moale!" si binenteles cum conducerea nu va fi deacord, romanii poate se vor trezi si vor face iar o rascoala, sa iesim naibii din imaginea asta nenorocita pe care o avem atat in interiorul tarii, cat si in exterior. Romania e o tara nemaipomenita, avem de toate ! Campii, dealuri, munti, vai, mare... si totusi turismu unde-i ? Undeva pe o strada aruncata pe jos, ca un gunoi ce trece ca de obicei "neobservat" de locatarii din zona, care nu stiu sa o ridice, ci doar sa comenteze ca "DE CE E GUNOIU ALA PE JOS?!" nesichisindu-se sa se aplece putin, sa o arunce la un cos de gunoi care binenteles nu e distrus de catre smecherasii beti, care vin in turme [da, in turme...] de peste 4, de la "club" (birtu de la colt) sau de la ametitoarele zile in care se tin concerte pentru multime, unde orice copil isi poate procura bere, vin, palinca, s.a.m.d.
E trist. Regele Romaniei, DA!!! Regele Nostru (si nu ma refer la Bo$$u Bo$$ilor, nimic cocalar.) si fara prea multe informatii, zice problemele tarii, o rezolva teoretic pentru noi si noi totusi stam. Avem planul gata facut, dar comoditatea, ne leneveste, ne face sa zicem : "Ahh, lasa ca merge s-asa! Maine fac mai mult..."

Imi pare rau de ce vad, politie corupta, ministri si mai si, o conducere a tarii incompetenta. Tara, dupa cum stiti cu totii, e cu minim 50 de ani in urma U.E., avem taxe pe aproape orice, impozite peste impozite. Si ce ma enerveaza si mai mult e urmatorul lucru, C.A.S.! Casa de Asigurari de Sanatate !

Bun, ce e enervant, FOARTE...enervant.
Suntem in principiu 70% angajati, da ? Platim CAS lunar, cate 100-200 de RON, da ?
UNDE NAIBA IS BANII AIA ? Cand eu merg la medicul meu de familie, imi face un control cand is bolnav, apoi ma trimite in stanga si in dreapta, unde BINENTELES PLATESC! Ce e asta ? CAS e pe degeaba ? Merg odata sau de doua ori pe an la medic, cand mai racesc si eu, si ATUNCI trebuie sa PLATESC. Ba medicamente, ba controale specializate, ba alte prostii...
Asta e bataie de joc, platim atata amar de oameni, atatia bani, si nu sunt destui pentru imbunatatirea locurilor medicale, pentru satisfacerea serviciului pe care-l PLATIM, si pentru un salariu adecvat al unui medic, care [daca nu ia spaga, respectele mele, desi e la fel de rar medicu care nu ia spaga, ca si unicornii] a suferit atatia ani la o facultate sa ia note bune, a platit si el la randul lui multe, a stat iar catva timp bun langa alti medici sa invete si salariul pe care-l ia ? E nici pe sfert cat ia unu din U.E.... de ce ? Pentru ca la noi, e Romania, aici standardele-s U.E. dar salariile-s... RO.

Intr-un final, nu ma mai agit pe degeaba, ca oricum Romania asa cum e, asa va fi si peste 500 de ani, daca nu va fi ocupata de o alta tara mult mai desteapta pentru resursele si peisajele noastre.

V-am pupat !

0 pareri:

Trimiteți un comentariu

Labels

Powered By Blogger